Label Telekung Malaysia

0 comments
Label Telekung Malaysia
Untuk jemaah haji dan umrah wanita yang mahu menjahit label Malaysia di bahagian belakang telekung mereka. Kami ada menjual label tersebut. Label ini memudahkan jemaah untuk di"cam" atau dikenali. Semasa di Mekah dan Madinah kita di kelilingi oleh ribuan mahupun jutaan jemaah dari pelbagai negara, oleh itu label ini dapat memudahkan kita dikenali dan mengelakkan kita dari sesat. Syorkan ia kepada saudara muslimah anda untuk memudahkan mereka ketika menunaikan umrah dan haji disana.

Kopiah Kait

0 comments
kopiah Kait
Kedai kami juga menjual kopiah kait untuk kegunaan umat Islam. Terdapat pelbagai warna dan saiz. Sila dapatkan di kedai kami

Jaring Beg

0 comments

Jaring beg besar
Jaring beg
Untuk mengelakkan beg pakaian yang dibawa terburai atau terbuka ketika dikendalikan oleh pemunggah -pemunggah beg di lapangan terbang, eloklah sekiranya ia diikat dengan jaring untuk memastikan ia kukuh. Terdapat dua saiz jaring iaitu saiz kecil dan besar

Botol Spray Wuduk

0 comments
botol spray wudhu
Botol spray wuduk
Ketika kita sudah berada didalam Masjidil Haram atau Masjid Nabawi, kita mungkin terbatal wuduk, Untuk mengambil semula wuduk kita terpaksa berjalan keluar dari masjidil haram ke dataran untuk mengambil wuduk. Ini merugikan masa kita, dan kita mungkin kehilangan tempat (saf) yang telah kita tinggalkan tadi. dan sekiranya ia berlaku ketika hampir masuk waktu solat, Pengawal Masjidil Haram mungkin tidak membenarkan kita masuk semula kerana ia sudah penuh dan padat, dan kita terpaksa bersolat di dataran sahaja, ini amat merugikan kita. Dengan botol wuduk ini kita dapat mengelakkan keluar dari masjid dan mengambil wuduk dari saf yang telah kita duduk.

Serban

0 comments
Serban Merah
Serban
Kedai kami menjual serban untuk jemaah haji dan umrah yang memerlukannya. Terdapat 3 warna iaitu merah, putih dan hitam. Sila dapatkannya di kedai kami.

Kain Ihram Eksklusif dan Tebal

0 comments
Kain ihram eksklusif
Kain Ihram Ekslusif dan Tebal
Untuk jemaah lelaki haji dan umrah yang mementingkan keselesaan, kain ihram ekslusif ini amat sesuai untuk mereka kerana ia amat tebal dan sangat selesa untuk dipakai. Beg untuk kain kain ihram ini disertakan  sekali untuk memudahkan jemaah menyimpannya. Ia diperbuat dari kapas dan amat lembut sekali.

Kain Ihram Murah

2 comments

kain ihram Borong
Kain Ihram Murah
Untuk jemaah haji dan umrah yang memerlukan kain ihram yang murah dan nipis , kami ada menjualnya. Kain ihram ini mampu dibeli kerana ianya murah dan sangat sesuai dijadikan kain ihram simpanan (spare) tatkala kain ihram yang dipakai terkoyak atau terkena najis. Kain ihram ini ringan kerana ia tidak tebal dan boleh dibawa kemana-mana sahaja serta disimpan didalam beg dan tidak memerlukan ruang yang besar.

Kain Ihram

0 comments
Kain ihram tebal
Kain Ihram
Kedai kami menyediakan pelbagai jenis kain ihram antaranya kain ihram berjenama Dhobby ini. Ia agak tebal dan sesuai dijadikan simpanan sekiranya kain utama yang anda pakai terkena najis. Anda hanya perlu menukar kain ihram dan meneruskan aktiviti ibadah umrah anda.

Facebook page kami

0 comments
Facebook page kami

https://www.facebook.com/pages/De-falah-umrah-collection/446064565468145


Rangkaian penjagaan kulit El-hajj

0 comments
el-hajj
Rangkaian penjagaan kulit El-hajj
Kedai kami menyediakan set penjagaan kulit El-hajj. Set penjaggan kulit ini halal dan di iktiraf Tabung Haji Malaysia. Terdapat 4 produk di dalam setiap kotak.

Uncang kasut dan batu

0 comments
Uncang kasut dan batu
Semasa memasuki masjidil Haram dan Masjid Nabawi, jemaah haji dan umrah boleh mengunakan uncang kasut untuk meletakkan kasut mereka dan membawa kasut mereka bersama kedalam masjid. Ia amat berguna untuk mengelakkan kasut daripada hilang dan mengotori pakaian mereka. Ia juga amat berguna untuk mereka yang selalu terlupa di mana mereka meletakkan kasut mereka.Uncang batu pula digunakan untuk mengisi batu yang dikutip untuk digunakan semasa ibadah melontar di ketiga-tiga jamrah iaitu Jamrah Al-Ula, Jamrah Al-Wusta dan Jamrah Al-Aqabah. Jumlah batu yang di lontar ialah sebanyak 7 butir.7 butir

Kopiah haji dan umrah berlambang malaysia

0 comments
kopiah haji dan umrah
Kopiah haji dan umrah
Kopiah putih ini mempunyai lambang Malaysia dan amat sesuai untuk digunakan oleh jemaah haji dan umrah. Seperti juga telekung yang mempunyai lambang Malaysia, ianya amat berguna sekiranya tersesat di Mekah. Kopiah ini mempunyai pelbagai saiz dan selesa untuk dipakai.

Sabun mandi ihram

0 comments
Sabun mandi semasa ihram
Sabun Mandi semasa berihram
De falah umrah collection menyediakan sabun mandi semasa beihram. Sabun yang diperbuat daripada herba ini amat sesuai untuk digunakan semasas berihram kerana ia tidak berbau wangi. Semasa mengerjakan ibadah umrah, jemaah tidak dibenarkan mengunakan sebarang wangi-wangian, Oleh itu, sabun ini dapat membersihkan badan tanpa mengeluarkan sebarang bau wangi. Dapatkan sabun ini di kedai kami

Sarungbeg jemaah haji

0 comments
sarung beg besar
Sarung beg jemaah haji
Bagi jemaah haji yang memerlukan sarung beg untuk mengelakkan berlakunya petukaran atau kehilangan beg, sarung beg ini amat berguna. Terdapat pelbagai saiz sarung beg yang kami sediakan iaitu kecil, sederhana dan besar. Anda hanya perlu menyarung dan menulis butir-butir berkaitan pada ruang yang telah disediakan.

Debu tayammum Syifa'

3 comments
Debu Tayammum
Debu Tayammum Syifa
Kedai kami menjual debu tayammum syifa untuk keperluan jemaah haji dan juga orang ramai. Pesakit yang mana anggota wuduk mereka tidak boleh dibasahi air seperti bersimen akibat keretakan tulang atau melecur, bolehlah menggunakan debu ini untuk bertayammum. Pesakit yang terlantar diatas katil serta tidak mampu untuk begerak ke bilik air untuk mengambil wuduk boleh menggunakan debu ini untuk bertayammum.

Barang keperluan untuk Umrah dan Haji

0 comments
hajarul aswad
hajarul aswad

 Bagi keperluan jemaah haji lelaki, mereka boleh mendapat barangan yang perlu dibawa semasa berada di mekah di kedai kami. Antara barang keperluan tersebut ialah kain ihram yang dipakai semasa menunaikan umrah. Terdapat pelbagai jenis kain yang boleh didapati di kedai kami samada yang ekonomi mahupun yang ekslusif serta tebal bagi jemaah yang mementingkan keselesaan semasa menunaikan umrah. Sesetengah jemaah memilih 2 set kain ihram untuk dibawa semasa mengerjakan haji dan umrah. Ini kerana, mereka memakai 1 set kain ihram dan 1 set lagi untuk dijadikan simpanan sekirnya kain ihram terkena najis dan hanya perlu menukarnya dan meneruskan aktiviti umrah mereka.

Barangan untuk keperluan umrah dan haji

0 comments
Maqam Ibrahim

Kami menyediakan barangan untuk keperluan umrah dan haji sepanjang tahun. Kami menyediakan baranagan keperluan bagi jemaah wanita  dan juga lelaki

Telekung Ziarah

0 comments

kuantan pahang
Arafah

Kedai kami menjual pelbagai jenis telekung dan pelbagai jenis telekung mini. Terdapat pelbagai kualiti kain telekung yang kami sediakan. terdapat pelbagai corak tenunan pada kain telekung yang kami tawarkan. sesetengah telekung disertakan dengan beg.

Kain ihram untuk jemaah haji dan umrah

0 comments
kuantan pahang
Safa dan Marwah


Kedai kami menjual kain ihram untuk jemaah haji dan umrah sekitar kuantan. Terdapat 3 jenis kain ihram yang kami sediakan iaitu jenis ekonomi, Dhobby dan juga eksklusif. Di kedai kami juga terdapat tali pinggang haji untuk mengikat kain ihram yang di pakai. Terdapat pelbagai saiz tali pinggang haji yang kami sediakan untuk keperluan jemaah haji dan umrah warga pahang.

De Falah Umrah Collection UTC Pahang

0 comments
Kedai kami berada didalam bangunan Pusat Transformasi Bandar (UTC) Kuantan yang dahulunya adalah bekas tapak Terminal Bas Makmur Kuantan. Bangunan ini bersebelahan Stadium Darul Makmur Kuantan
View Larger Map

UTC Pahang

 
UTC Pahang

Senarai barangan keperluan jemaah umrah wanita muslimah

0 comments
multazam
multazam


Untuk keperluan jemaah wanita pula, kami menyeduakan barangan seperti berikut:1) Telekung Sembahyang                                        
2) Mini Telekung  

3) Beg Telekung                                                       

4) Baju Maxi                                                              

5) Baju Muslimah                                                     
6) Sarung / stoking lengan      
7) Baju Kurung                                                           
8) Jubah Putih / Hitam          
9) Tshirt                                                                      
10) Seluar Panjang                   
11 )Baju Sejuk                                                               
12) Tuala Mandi                       
13) Sarung /Stokin Kaki                                                             
14) Sejadah
15) Stoking Tawaf & Saie( Bertapak Tebal)               
16) Tuala Wanita                                                        
17) Selipar Getah / Sandal                                          
18) Set Krim Bibir dan Tumit                                               
19) Buku Panduan Haji / Umrah                               
 20) Berus gigi / siwak / Kayu sugi
21) Sabun Mandi Umrah (Tiada Bau Wangi)            
22) Buku Panduan Haji / Umrah   
23) Buku-buku Doa /Surah yassin                            
24) Botol spray (untuk Berwudhuk)                                                    
25) Tasbih                                                                      
26) Krim bibir dan tumit                                                
27) Rantai tangan                                                         
28) Lencana nama (Name Tag)
29) Lampu suluh Kecil                                                 
30) Beg saiz kecil (bimbit)
31) Uncang Batu
32) Uncang kasut 
33) Kunci mangga  (untuk mengunci beg)                

34) Beg Sejadah                                                            

35) Marker pen                                          

36) Beg Bimbit Sederhana                                        

37) Uncang Besar         

                                                 

De Falah Umrah Collection

0 comments
Mekah
Kaabah

Bismillahirrahmanirrahim. Assalamulaikum. Kami  De Falah Umrah Collection menyediakan barangan keperluan umrah dan haji samada untuk jemaah wanita mahupun lelaki. Antara barangan keperluan bagi jemaah lelaki  yang kami sediakan ialah


1) Kain Ihram    (3 jenis (Ekonomi/Dhobby/Eksklusif)                                                            
2) Kain Pelikat Ihram (Tidak Berjahit)                               

3) Tali Pinggang Ihram (Hijau)
4) Baju Jubah Bewarna
5) Baju Raihan

6) Jubah Putih / Hitam                                                   
7) Baju Sejuk                                                     
8) Seluar Panjang  Putih                                                     
9) Tuala Mandi      
10) Baju Kurta                                                             
11) T Shirt Poket / Zip                                                   
12) Stokin                                                                                   
13) Tuala kecil                                                                  
14) Kopiah      
15) Stoking tawaf & saie (bertapak tebal)                 
16) Sejadah   (Besar  &Mini)                                                 
17) Sabun Mandi Umrah (Tiada Bau Wangi)               
18) Gunting Kecil         
20) Set Krim bibir dan tumit  (Untuk mengelakkan rekahan kulit)                                             
21) Buku doa                                                                     
22) Tasbih
23) Rantai tangan                                                            
24)Lencana nama (Name Tag)
25)Lampu suluh Kecil                                                    
26) Beg saiz kecil (bimbit)
27) Uncang batu                                                              
28) Uncang kasut 
29) Kunci mangga  (untuk mengunci beg)                 
30) Uncang Besar
31) Beg Sejadah                                                              
32) Marker pen
33) Beg Bimbit Sederhana                                             
34) Plastik kasut                                                             
35) Botol spray (untuk Berwudhuk)                            

         
19) Berus gigi / siwak / Kayu sugi   (Ekonomi/Eksklusif)